Η αγαπημένη μου συνταγή για "δυνατό" gluwein, ένα απο τα πιο αγαπημένα πράγματα των -ενήλικων- χριστουγέννων μου:
1 μπουκαλι καλο κοκκινο ξηρο κρασι,
1 μπουκαλι καλο κοκκινο ξηρο κρασι,
50 κ.εκ. ρούμι,
20 κ.εκ. Amaretto,
7 καρφιά γαρυφαλο,
2 ξυλακια κανελα,
2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ανακατεύετε τα υλικά -εκτός από το ρούμι και το Amaretto- σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε όπως παραπάνω (να μη βράσει). Στο τέλος, αφού σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε το ρούμι και το Amaretto.
Ανακατεύετε τα υλικά -εκτός από το ρούμι και το Amaretto- σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε όπως παραπάνω (να μη βράσει). Στο τέλος, αφού σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε το ρούμι και το Amaretto.
Προσοχή: μετά δεν οδηγάμε, ώστε να παραμείνουμε όλοι χαρούμενοι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου