Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το μαύρο και το κόκκινο

"λόγω παρεξήγησης, Ρωσοπόντιοι λούμπεν 
από παρακείμενο μαγαζί 
κινήθηκαν απειλητικά προς το αίθριο του Παντείου, 
όπου γινόταν η εκδήλωση για 
τον Αγώνα και την Επανάσταση. 
Δύο σύντροφοι τραυματίστηκαν, 
αφού οι Ρωσοπόντιοι 
κουβαλούσαν μαχαίρια και λοστούς, 
αλλά τελικά απωθήθηκαν από 
το πλήθος των συντρόφων".

ΑΥΤΑ έγραφε -ακολουθούμενο από ορυμαγδό υβρεολογίου σε σχόλια με greeklish χθες το indymedia σε ανάρτηση που αρχικώς "κατέβηκε" και στην συνέχεια επαναδημοσιοποίηθηκε ...μεταποιημένη και σεμνότερη, προσπαθώντας να περιγράψει το διπλό ξέσπασμα φασιστικών πρακτικών από δύο πολιτικούς χώρους που, αν και, "θέση" αντίθετοι, στην πραγματικότητα ταυτίζονται εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα "κατά την φύσιν": των ψευτοαριστεριστών και "νεοαναρχικών" με τους Ναζί γιαλαντζί φασίστες...

Τα πράγματα φαίνεται να εξελίχθηκαν ως εξής: Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στην Πάντειο στην Αθήνα υπόδικα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (RAF, CCC, ΕΛΑ, Επαναστατικός Αγώνας) συμμετείχαν ως εισηγητές σε συνέδριο με θέμα τα ένοπλα κινήματα στην Ευρώπη και την προοπτική του ένοπλου αγώνα (φαντάζομαι ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους διατίθεται στο εξής ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, ενώ θα τους εξυπηρετούν πρώην αστυνομικοί από το διαλυμένο σώμα των ΜΑΤ φορώντας strings). To "συνέδριο", που ήταν μάλιστα διήμερο, έγινε με την σύμφωνη γνώμη καθηγητών του πανεπιστημίου αλλά χωρίς να παρθεί κάποια άδεια, και μάλιστα έχει δημοσιευτεί και ανακοίνωση σε "αστικά media" έγραφε τις προηγούμενες ημέρες ο "αναρχικός" Τύπος, ως "Συνέδριο για ευρωπαϊκά και κοινωνικά θέματα". Αυτό το τελευταίο γράφεται μόνο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και κατόπιν εορτής, οπότε, γνωρίζοντας "ζητήματα" που έχει με κάποιους από τους διδάσκοντες στο συγκεκριμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα η εφημερίδα, το θεωρώ ελέγξιμης εγκυρότητας.

Παράλληλα με τις "εργασίες" του συνεδρίου οι του άλλου άκρου, κάποια συμμορία εθνικιστών -από αυτούς που θεωρούν επιβράβευση της δράσης τους την είσοδο στο κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής- έσπαζαν στο ξύλο τους μικροπωλητές που βρίσκονταν στην υπόγεια διάβαση της Συγγρού στο πλάι του πανεπιστημίου. Τα νέα δεν άργησαν να μαθευτούν στην συνεδρία και μέρος των παρευρισκομένων, (οι οποίοι μάλλον ανήκαν στον αναρχικό χώρο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι βρέθηκαν άμεσα στην διάβαση με σιδηρογροθιές και καδρόνια) έδιωξαν κακήν κακώς τους εθνικιστές και τους κυνηγούσαν στους γύρω δρόμους σαπίζοντας τους στο ξύλο όπου τους πετύχαιναν. Διαρκούσης αυτής της χαρούμενης αθλητικής δραστηριότητας, οι αναρχικοί πέρασαν μπροστά από μια ταβέρνα όπου καμιά 20ριά ρωσοπόντιοι κάθονταν κατόπιν της κηδείας συγγενή τους. Βλέποντας τους μαυροφορεμένους πενθούντες τους πήραν για επιτιθέμενους φασίστες και μετέτρεψαν τον καφενέ σε american bar. Απωθήθηκαν βέβαια, αλλά, σε μια ώρα περίπου οι ρωσοπόντιοι ανασυντάχθηκαν, μαζεύτηκαν καμιά εκατοστή, και έκαναν έφοδο με άγριες διαθέσεις στο Πανεπιστήμιο, κρατώντας μαχαίρια και λοστούς! Ευτυχώς που οι συμμετέχοντες στο "συνέδριο" ήταν γύρω στους 400 -σύμφωνα με παρευρισκόμενο γνωστόν μου- και που κάποιοι έπαιξαν το κεφάλι τους κορώνα - γράμματα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλιώς θα θρηνούσαμε θύματα.

Βεβαίως αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό διπλής βίας -από τα αριστερά και από τα δεξιά- ομοιάζουσας στα χαρακτηριστικά, που με πρόφαση τον "πόλεμο" κατά των φασιστών και εθνικιστών, προωθεί με γοργούς ρυθμούς ακριβώς την ίδια ατζέντα, παίζοντας το παιχνίδι τους για κλιμάκωση της διχόνοιας, ένταση της μισαλλοδοξίας, μείωση της κοινωνικής ανοχής στην διαφορετικότητα. Ως αντένδειξη βεβαίως μέσω της περεταίρω πόλωσης οδηγεί στην πύκνωση των τάξεων των φανατικών εκατέρωθεν, ως κύρια ένδειξη όμως οδηγεί στον εμφύλιο διχασμό και τον πόλεμο, ο οποίος -ακόμα κι αν δεν εκδηλωθεί σε πλήρη κλίμακα ως τέτοιος- θα βαδίσει αργά ή γρήγορα επί πτωμάτων, ακολουθώντας την πεπατημένη της βίαιης κοινωνικής εκτόνωσης.

2 σχόλια:

  1. Την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, κάποιοι Πόντιοι πρόφυγες από την τ. ΕΣΣΔ τιμούσαν τα 40ήμερα ενός αγαπημένου προσώπου που είχαν χάσει. Έκλειναν τον κύκλο του 40ήμερου θρήνου με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν να κάνουν, μ’ ένα μνημόσυνο. Ο χώρος της δεξίωσης ήταν κοντά στη Πάντειο, σε μια ποντιακή ταβέρνα και αυτοί έτυχε λόγω του πένθους να φορούν όλοι μαύρα, άντρες, γυναίκες, παιδιά…

    Βρέθηκαν όμως σε λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Όπως ακριβώς οι δολοφονημένοι της Μαρφίν και o Χαμί Νατζάφι

    Στην Πάντειο γινόταν μια εκδήλωση για τον Επαναστατικό Αγώνα. Κάποια στιγμή, κάποιοι ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες ότι κάπου έξω Χρυσαυγίτες δέρνουν μικρεμπόρους μετανάστες. Και μιας και οι υποστηρικτές του “Επαναστατικού Αγώνα” θεωρούν τον εαυτό τους ως υποστηρικτή του προλεταριάτου και αναγνωρίζουν ως τέτοιο το παραβατικό μικρεμπόριο, εφόρμησαν να “την πέσουν” στους Χρυσαυγίτες. Μόνο που οι Χρυσαυγίτες είχαν γίνει καπνός απ’ την περιοχή… Κι οι μόνοι μαυροφορεμένοι στον περίγυρο της Παντείου ήταν οι άτυχοι οι Πόντιοι από την πρώην ΕΣΣΔ.

    Η αμάθεια, ο φανατισμός, η στερεοτυπική σκέψη, ο τσαμπουκάς, το νταβατζιλίκι και η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής έκαναν έξαφνα την εμφάνισή τους, στο πρόσωπο των αγανακτισμένων “αντεξουσιαστών” που αναζητούσαν “χρυσαυγίτες”. Ο κάθε άνθρωπος με τα μαύρα για αυτούς τους ημίτυφλους ήταν και ένας χρυσαυγίτης.

    Φορώντας κράνη και κρατώντας στυλιάρια , επιτέθηκαν με μανία στους ανυποψίαστους ανθρώπους, στέλνοντας τρεις στο νοσοκομείο.

    Πέτυχαν διάνα τους στόχους τους -έστω και ανάποδα- εάν ήθελαν αυτό, που μια προκήρυξη κάποιων απ’ αυτούς έλεγε παλιότερα: “Το στρατηγικής ση­μασίας ζήτημα για εμάς είναι το πώς με τις ενέργειές μας θα διαρρήξουμε τις κοινωνικές σχέσεις που συντηρούν αυτό τον κόσμο. “

    Η ανάποδη σκέψη, ο μιλιταρισμός στα κείμενα και τα μυαλά διαφόρων που υποδύονται τους αυθεντικούς εκπροσώπους των προλετάριων, αλλά αδυνατούν να διακρίνουν τον αληθινό προλετάριο, ήταν εκεί εκείνη τη στιγμή!!!



    http://pontosandaristera.wordpress.com/2012/06/23/panteios-malakes-vs-sovieto-pontioi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο - απαντηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή