Η πρώτη μου προσωπική ιστοσελίδα ξεκίνησε σε άλλη πλατφόρμα και όχι στο blogger, με το γενικά λαθεμένο σκεπτικό ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί από ένα απλούστερο περιβάλλον. Έτσι το πρώτο Darkly Noon στήθηκε σην πρώτη έκδοση του Live Spaces, μια πλατφόρμας για προφίλ της Microsoft, ως επέκτασης του "οικοσυστήματος" του δωρεάν email HotMail. Όταν το 2010 τέθηκε ζήτημα διακοπής της λειτουργίας της πλατφόρμας μετακόμισα στο Blogger, κατόπιν μερικών δοκιμών με το περιβάλλον της WordPress (ο ...ανταγωνιστής), οι οποίες δεν τελεσφόρησαν. Παράλληλα, στην ζωή μου είχε συμβεί μια άλλη μετοίκιση, λίγο πιο σημαντική: στις 17 Δεκεμβρίου του 2007 άφησα την γενέθλια πόλη μου για την Θεσσαλονίκη, όπου κατοικώ ακόμα.'Ετσι, όταν τέθηκε ζήτημα μετακίνησης του blog μου, βρέθηκα για πρώτη φορά μπροστά στο δίλημμα να εγκαταλείψω στο υπό την απειλή διαγραφής παλιό μου blog μερικές καταχωρίσεις, όχι επειδή αυτές ήταν λιγότερο σημαντικές από άλλες (όσες αποφάσισα να επανακαταχωρήσω, ετεροχρονισμένα, βρίσκονται υπό την ετικέτα "old blog"), αλλά επειδή αναφέρονταν σε πράγματα που ίσως δεν ίσχυαν πλέον ακριβώς έτσι. Και, είναι διαφορετικό πράγμα να διαθέτεις στην ιστοσελίδα σου απαρχαιωμένη έκδοση ενός πράγματος, αλλά και τη νεότερη της, και διαφορετικό να καταργείς την χρονική συνέχειά του, αλλά, παρόλα αυτά, να κρατάς μια εκδοχή που δεν είναι σωστή.
Αυτές τις ημέρες τα θυμήθηκα όλα αυτά, καθώς, ενόψει της πρόθεσης μου να ξεκαθαρίσω παρωχημένες καταχωρήσεις που βρίσκονται στις συνοδευτικές "λίστες" του κυρίως ιστολογίου (=αναρτήσεις), και να επικαιροποιήσω άλλες, βρέθηκα στο δίλημμα να καταργήσω ορισμένες λίστες, καθώς, μου είναι αδύνατον να τις διατηρώ πλέον με την βεβαιότητα ότι όσα γράφουν είναι σωστά. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στα "Αθήνα Delights" και "Holiday Delights", δύο λίστες που αναφέρονται στα εστιατόρια, ταβέρνες, φαγάδικα, κλπ. "ναούς της γεύσης" σε αγαπημένους μου προορισμούς ανά την Ελλάδα -το δεύτερο- και στην Αθήνα -το πρώτο. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον σπάνια πηγαίνω στην Αθήνα, και, ότι -βεβαίως- πολλά έχουν κλείσει, ή αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο, ενώ -στην πραγματικότητα- δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γι αυτά που γράφω πλέον, αφού, δεν έχω τον χρόνο να τα επισκέπτομαι.
Για λόγους αναζήτησης -δικής μου και των φίλων μου- καταχωρώ εδώ τις λίστες, χωρίς επεξεργασίας, ως είχαν σαν καταχωρίσεις λίστας, και θα τις "κατεβάσω" το προσεχές χρονικό διάστημα. Επισημαίνεται -επίσης για λόγους αναφοράς- ότι οι τιμές και λοιπές λεπτομέρειες είναι ακριβείς και σύννομες με τα ισχύοντα μέχρι το καλοκαίρι του 2010 στις περισσότερες περιπτώσεις.
Αυτές τις ημέρες τα θυμήθηκα όλα αυτά, καθώς, ενόψει της πρόθεσης μου να ξεκαθαρίσω παρωχημένες καταχωρήσεις που βρίσκονται στις συνοδευτικές "λίστες" του κυρίως ιστολογίου (=αναρτήσεις), και να επικαιροποιήσω άλλες, βρέθηκα στο δίλημμα να καταργήσω ορισμένες λίστες, καθώς, μου είναι αδύνατον να τις διατηρώ πλέον με την βεβαιότητα ότι όσα γράφουν είναι σωστά. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στα "Αθήνα Delights" και "Holiday Delights", δύο λίστες που αναφέρονται στα εστιατόρια, ταβέρνες, φαγάδικα, κλπ. "ναούς της γεύσης" σε αγαπημένους μου προορισμούς ανά την Ελλάδα -το δεύτερο- και στην Αθήνα -το πρώτο. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον σπάνια πηγαίνω στην Αθήνα, και, ότι -βεβαίως- πολλά έχουν κλείσει, ή αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο, ενώ -στην πραγματικότητα- δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γι αυτά που γράφω πλέον, αφού, δεν έχω τον χρόνο να τα επισκέπτομαι.
Για λόγους αναζήτησης -δικής μου και των φίλων μου- καταχωρώ εδώ τις λίστες, χωρίς επεξεργασίας, ως είχαν σαν καταχωρίσεις λίστας, και θα τις "κατεβάσω" το προσεχές χρονικό διάστημα. Επισημαίνεται -επίσης για λόγους αναφοράς- ότι οι τιμές και λοιπές λεπτομέρειες είναι ακριβείς και σύννομες με τα ισχύοντα μέχρι το καλοκαίρι του 2010 στις περισσότερες περιπτώσεις.
Προφανώς θα δείτε και άλλα στοιχεία αναδόμησης του ιστολογίου, πάντως όχι σε βαθμό ανακαίνισης, αλλά περισσότερο μιας ανανέωσης της ύλης του. Stay tuned για περισσότερη Θεσσαλονίκη, καθώς η Αθήνα, πέντε χρόνια κατόπιν της μετοίκισης μου, απέρχεται μονιμότερα σταδιακά από την ζωή μου...
:: Αθήνα Delights ::
ALTAMIRA Το πιο multi culti εστιατόριο της Αθήνας & προσωπικά λατρεμένο. Πέντε εθνικές κουζίνες παρελαύνουν στον κατάλογο & τέλεια coctails. 45 - 55 ευρώ / άτομο [Περικλέους 28, στο Μαρούσι (2106128841) & Τσακάλωφ 36α, Κολωνάκι (2103614695)]
DOS HERMANOS Το καλύτερο μεξικάνικο της Αθήνας! Τα πάντα χειροποίητα & τα πάντα φτιάχνονται στο εστιατόριο! Ακόμα & τα nachos! Υπέροχη frozen Margarita. [40Ε / άτομο, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906, 2108017337]
BEIRUT Η πλέον γνήσια και πραγματικά καλύτερη -τόσο σε επίπεδο υλικών όσο και σε επίιπεδο νοστιμιάς- αραβική κουζίνα της Αττικής. Στη Γλυφάδα από τα μέσα της δεκαετίας του '80, οπότε η περιοχή κατοικήθηκε από πολλούς ευκατάστατους άραβες και τις οικογένειες τους, το Beirut έχει διατηρήσει έναν αέρα παραδοσιακού οικογενειακού μειονοτικού εστιατορίου. Το μενού του είναι εξαιρετικά ποικίλο και κυριαρχείται από πολλές επιλογές κρεατικών, μαγειρεμένων με παραδοσιακούς τρόπους, χωρίς να λείπουν κάποια vegetarian πιάτα. Εκπληκτικά Shish Taouk, Kafta και Lahm Mishwi για τους "μύστες" στα "Κυρίως", αλλά μη παραλείψετε να πάρετε Tabbouleh, Kabis, Hommos (το Χούμους σε μία εκδοχή - όνειρο με γαρνιτούρα φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμυδάκι και καβουρδισμένο κουκουνάρι), Moutabbal -από τα κρύα ορεκτικά, και Kibbeh από τα ζεστά. Τα γλυκά δεν είναι το ισχυρό σημείο του μαγαζιού, αλλά σίγουρα είναι φτιαγμένα από εξαιρετικά αγνά υλικά, γεγονός που διορθώνει κάπως τα πράγματα. Αν μετά το γεύμα / δείπνο σας συνηθίζετε να παίρνετε έναν καφέ, σς συνιστώ ανεπιφύλακτα τον αραβικό καφέ τους. [18Ε/άτομο, Σάκη Καράγιωργα 13, Γλυφάδα | τηλ. 210 8943169]
ΕΔΩΔΗ Ο ορισμός του gourmet. Εκλεκτά κρεατα στις καλύτερες γαλλικές συνταγές,όλα τα πιάτα της ώρας και τα γλυκά το ίδιο. Ο μετρ θα απαντήσει ικανοποιητικά σε κάθε ερώτηση & θα ερωτευτείτε το wine list. Μόνο ρεζερβέ και με ειδοποίηση 1-2 μέρες νωρίτερα αν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε ΠΣΚ.[50Ε/άτομο,Βεικου 80,Κουκάκι,2109213013]
TONY BONANO Ένα από τα καλύτερα ιταλικά της Αθήνας,στην Καστέλλα. Δοκιμάστε ο,τιδήποτε είναι παρασκευασμένο με λάδι τρούφας. Κλείστε τραπέζι "στο κάτω μπαλκόνι, από τη μεριά της θάλασσας". [45Ε / άτομο, Βασιλέως Παύλου 63, Καστέλλα (τηλ: 210 6778765)]
ΚΡΙΘΑΜΟΣ Το «Κρίθαμος» εξειδικεύεται σε Καρπαθιανή κουζίνα. Κι αν μαγειρεύουν έτσι στη Κάρπαθο, ξέρετε που θα με βρείτε. Πεντανόστιμα. Τα πάντα. Πάρτε οπωσδήποτε Μακαρούνες & Γαλακτομπούρεκο Μασκαρπόνε, ενώ θα πρότεινα να το επισκεφθείτε βράδυ που η κουζίνα του λειτουργεί σε full swing και είναι διαθέσιμο όλο το μενού. Το μεσημεριανό μενού του, αν και ικανοποιητικό, δεν συγκρίνεται με το βραδυνό. [45Ε/άτομο,Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό, 2106728790]
ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΑ Ελληνική κουζίνα με έμφαση σε νόστιμα πιάτα. Αγαπούν τα κρέατα που μαγειρεύονται με τυριά, τα μανιτάρια και το κόκκορα. Μη χάσετε το κόκκορα κρασάτο με μακαρόνια & κόκκορα με γιαούρτι & μέλι. [25Ε/άτομο, Καραισκάκη & Αισώπου 4, Ψυρρή, 2103211051]
ΑΝΤΙΠΕΙΝΑ Στην πάροδο της Συγγρού που βρίσκεται η Πάντειος, με τη μία όψη πάνω στη λεωφόρο και είσοδο από το πλάι. Είναι φοιτητικό σε όλα, εκτός από το φαγητό που είναι μαμαδίστικο & νοστιμότατο. Καλά κρητικά πιάτα στο καθημερινό μενού, και μία νότα από μακεδονική κουζίνα. [10-15 ευρώ/άτομο]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου