Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Δεν είμαστε παίξε - γέλασε

Δεν πουλάμε, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε: Ο Δραγασάκης στην Κίνα διαπραγματεύεται την πώληση του Λιμανιού του Πειραιά και πρόσβαση στους σιδηροδρόμους, ο Λαφαζάνης στην Ρωσία διαπραγματεύεται ενεργειακά αέριο και πρόσβαση στους σιδηροδρόμους, κι ο Καμμένος από τις ΗΠΑ μηνύει συνεκμετάλευση του Αιγαίου με τους Αμερικάνους.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός λέει ότι "τα υφεσιακά μέτρα είναι κόκκινη γραμμή", ενόσω αναγγέλει αύξηση της φορολογίας! Να υποθέσουμε ότι η αύξηση της φορολογίας είναι "επαναστατικό μέτρο", όπως εύστοχα έγραφε νωρίτερα κι ένας φίλος στο facebook! Και όλα αυτά συμβαίνουν "για να μην είμαστε υπόδουλοι στην Ευρώπη", η οποία μας δανείζει χρήματα με το μισό περίπου επιτόκιο από αυτό που μας δανείζουν οι αγορές, στην περίπτωση, φυσικά, που υπάρχει έστω και ένας στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος που πιστεύει, ότι, σε περίπτωση απομάκρυνση μας από την ΕΕ, οι "αγορές" θα θεωρούν αξιόχρεα τα ελληνικά ομόλογα, και, με οποιοδήποτε επιτόκιο, θα θέλουν να μας δανείσουν!

Επιπρόσθετα, ακούω πάλι την πιπίλα για τους έχοντες και κατέχοντες του ιδιωτικού τομέα. 2,8 εκατομύρια πολίτες του ιδιωτικού τομέα συνεισφέρουν τους φόρους και τις εισφορές που χρειάζονται για να πληρωθούν τα 3,5 εκατομύρια συνταξιούχων και εργαζόμενων του δημόσιου τομέα. Επειδή επικρατεί σύγχυση, την οποία καλλιεργεί εντατικά το πελατοκεντρικό πολιτικό σύστημα, διευκρινίζεται ότι η "μεταρρυθμιστική" έμπνευση της κυβέρνησης θα θίξει περαιτέρω τα 2,8 εκατομύρια που συνεισφέρουν φόρους και εισφορές για να πληρώνονται τα 3,5 εκατομύρια φοροδίαιτοι συναταξιούχοι. Επίσης οι επιχειρήσεις με έσοδα πάνω από €100.000, έχει "ριχθεί μια ιδέα", να φορολογούνται με συντελεστή 45%. Βέβαια, γιατί όχι! Άλλωστε, ως γνωστόν, επενδύσεις κάνουν οι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις! Είναι οι ίδιες -φαντάζομαι- που έχουν πολλούς εργαζόμενους σε payroll μειώνοντας την ανεργία!

Εξάλλου, διαβάσαμε για τον φόρο λίπους. Όχι δεν θα σας πω ότι θα φορολογηθεί ο γύρος! Αυτός είναι παρελκυστικός θόρυβος που έχει διοχετεύσει επικοινωνιακά η ίδια η κυβέρνηση. Αντιγράφω από το σχετικό άρθρο της Ημερησίας: "Ο φόρος λίπους είναι κάτι που έχει εφαρμοστεί σε ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης με στόχο (τουλάχιστον επίσημα) τον περιορισμό της κατανάλωσης των ανθυγιεινών προϊόντων.  Ετσι, προϊόντα με ποσοστό κορεσμένων λιπαρών πάνω από 2,3% όπως βούτυρο, κρέας, τυρί ακόμη και γάλα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο σε αρκετές χώρες. Ο "φόρος λίπους" ισχύει ήδη σε ΗΠΑ, Γαλλία, Δανία, Ουγγαρία και Γαλλία. Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη σύμφωνα με έρευνα που έγινε τρία χρόνια μετά την επιβολή του φόρου, τα εστιατόρια που χρησιμοποιούσαν κορεσμένα λιπαρά από 50% μειώθηκαν σε λιγότερο από 2%. Στη ∆ανία ο φόρος αφορά σε προϊόντα µε ποσοστό κορεσµένων λιπαρών πάνω από 2,3%, όπως είναι το βούτυρο, το τυρί, η πίτσα, το κρέας, ακόµη και το γάλα και ανέρχεται σε 2,15 ευρώ ανά κιλό τέτοιων λιπαρών.  Ακόμη χώρες όπως η Ουγγαρία και η Γαλλία φορολογούν τα τρόφιµα που έχουν πάνω από 2,3% κορεσµένα λιπαρά, ενώ η Γαλλία έχει επιβάλει φόρο λίπους στις σάλτσες (κέτσαπ και µαγιονέζες), όπως επίσης και στα αναψυκτικά µε υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (όχι στα 0% και light).  Οι χώρες αυτές επέβαλαν τον συγκεκριµένο φόρο µε το πρόσχηµα ότι προστατεύουν τον πληθυσµό από την παχυσαρκία.  Ωστόσο έχει ήδη προκληθεί σάλος και ζητείται η κατάργηση σε ορισμένες χώρες όπως η Δανία καθώς οδήγησε τους Δανούς να πηγαίνουν σε άλλες χώρες και να παίρνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας. Το υπουργείο ανέφερε ότι ένα από τα αποτελέσματα της φορολογίας λίπους ήταν ότι αρκετοί Δανοί είχαν αρχίσει τη διέλευση των συνόρων στη Γερμανία για να αγοράζουν τα τρόφιμα που ήθελαν από τη γειτονική χώρα.  Σύμφωνα με το δανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και Φαρμάκων, το 47% των Δανών είναι υπέρβαροι και το 13% είναι παχύσαρκοι".

Τελικά, μήπως είμαστε και παίξε, και -κυρίως- γέλασε;

1 σχόλιο:

  1. Σύμφωνα με το δανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και Φαρμάκων, το 47% των Δανών είναι υπέρβαροι και το 13% είναι παχύσαρκοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή