Αναζητώντας μια σεφαραδίτικη συνταγή για καροτόσουπα έπεσα πάνω στο άρθρο της αμερικάνικης Wikipedia και σε μερικά άλλα ενδιαφέροντα για το καρότο. Στη αρχαία Ελλάδα φαίνεται ότι το χρησιμποιούσαν ως φαρμακευτικό φυτό, και το ονόμαζαν Σταφλίνο, ενώ η πρώτη του εκδοχή σε φαγητό εμφανίστηκε στο Αφγανιστάν. Επίσης, είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε πόσες ποικιλίες καρότου (και χρώματα υπάρχουν). Ιδιαίτερα για τα μαύρα καρότα θα σημειώσω ότι παράγουν εξαιρετική βρώσιμη χρωστική, αλλά και αρωματική, ουσία που χρησιμοποιείται σε καραμέλες. Επιπλέον, επισημαίνω ότι τα εικονιζόμενα είναι τα λουλούδια του άγριου καρότου (δεν τρώγεται), οπότε, μπορείτε να εικάσεται πόσο συχνά στις εξοχές της Ελλάδας έχουμε καρότα γύρω μας και δεν το ξέρουμε! Βρείτε το αναλυτικό άρθρο στα αγγλικά ΕΔΩ.
Αθήνα
Αρχαιοανθρωπολογία
Αρχαιολογία
Αρχιτεκτονική
Ασκληπιείο
Βία
Βιβλίο
Γαστρονομία
Δικαιώματα
Δράσεις
Εικαστικά
Επιστήμη
Εσωτερισμός
Ευχή
Θέατρο
Θεσσαλονίκη
Ιστορία
Κινηματογράφος
Κοινωνία
Κόσμος
Κριτική
Λόγος
Μουσική
Οικογένεια
Οικονομία
Παιδεία
Πατρίδα
Περιβάλλον
Πολιτική
Πρόσφυγες
Προσωπικότητες
Τεχνολογία
Τόποι
Φιλοσοφία
Φύλο
Φωτογραφία
Χορός
Χρόνος
Ψυχολογία
blogging
DESIGN
ENGLISH
MEDIA
VIDEO
Κυριακή 20 Ιουλίου 2014
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου