Τρίτη 7 Απριλίου 2020

33 μητέρες

Ο γενετιστής  Bryan Sykes, καθηγητής Ανθρώπινης Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο βιβλίο του "Οι επτά κόρες της Εύας" περιγράφει πως το 95% των κατοίκων της Ευρώπης προέκυψε από μόλις 7 γυναίκες. Όλα ξεκίνησαν όταν κατάφερε να αποσπάσει DNA από το διάσημο άνθρωπο των πάγων και να αποδείξει ότι το μιτοχονδριακό DNA -που μεταλάσσεται μία φορά κάθε 20.000 χρόνια- είναι ταυτόσημο με αυτό μίας σύγχρονης Ιρλανδέζας. Σύμφωνα με τον Sykes οι πρόγονοί μας ήταν όλοι ανεξαιρέτως Homo Sapiens αφού δεν έχει βρεθεί ακόμη ίχνος από Νεάντερταλ στα δείγματα DNA των σημερινών Ευρωπαίων.

Ο  Bryan Sykes μελέτησε τα δείγματα DNA 6.000 Ευρωπαίων και κατέληξε σε 7 μητρικές γραμμές για του Ευρωπαίους, σε επτά γυναίκες που επιβίωσαν από τους λύκους, τις αρκούδες και τους παγετώνες και στις οποίες έδωσε τα ονόματα Ούρσουλα, Ξένια, Έλενα, Βέλντα, Τάρα, Κατρίν, Τζασμίν που έζησαν από 45.000 μέχρι 11.000 χρόνια πριν εκ των οποίων λέγεται ότι μόνο μία από αυτές μετανάστευσε στην Ευρώπη από τη Μεσοποταμία φέρνοντας τη γνώση της γεωργίας. Στην ουσία σήμερα ξέρουμε ότι το σύνολο των ανθρώπων του πλανήτη προέκυψε από "33 μητέρες", ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία του Sykes για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η έρευνα του  Sykes έχει κάνει έξαλους τους ρατσιστές διότι αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και φυσικά καμία γενετική βάση για ταξικές ή εθνικές ταξινομήσεις. Το λίκνο του πολιτισμού τοποθετείται στην Αφρική πριν από 100.000 και οι διαφορές στο χρώμα του δέρματος θεωρούνται φυσιολογικές αφού "υπήρξε μία γενετική εξέλιξη και το χρώμα του δέρματος έγινε ανοικτότερο ώστε οι πληθυσμοί που κινούντο προς το Βορρά να μπορούν να απορροφήσουν τη βιταμίνη D που χρειάζεται σε λιγότερη ηλιοφάνεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου