Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Η οχλοκρατία μεγαλύτερο διακύβευμα από την πανδημία

Η αχαλίνωτη επέκταση του Ελληνικού conspiracy nation με κοινωνική νομιμοποίηση της γονεϊκής ιδιότητας, δεν είναι απλώς ένα ενοχλητικό κοινωνικό φαινόμενο. Δεν πρόκειται για μια γραφική μειοψηφία που δεν διακρίνεται για την κριτική ικανότητά της και είναι βέβαιη ότι "τα μεγάλα συμφέροντα μας κρύβουν την αλήθεια", οπότε ξυπνά μέσα τους η επιθυμία να αντισταθούν. Είναι οι ίδιοι που δεν θα αντισταθούν στον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, το πελατειακό σύστημα, τον νεποτισμό, τις παραβιάσεις των νόμων όταν δεν ξεβολεύονται. Θα "αντισταθούν" σε ό,τι απειλεί την "ελευθερία τους", δηλαδή ό,τι τους βολεύει, όταν τους βολεύει, και όπως τους βολεύει. 

Άνθρωποι που κοιμούνται στον κινηματογράφο, αν η ταινία απαιτεί IQ μεγαλύτερο του ραδικιού, που βρίζουν τους επιστήμονες με διδακτορικά, ενώ είναι λειτουργικά αναλφάβητοι, δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο -παρα μόνο σε selfie για το Instagram σε παραλία, που έχουν πάρει πτυχία από τα Ελληνικά πανεπιστήμια "επειδή μπήκαν" (κι αυτό παπαγαλίζοντας), που το μονδαικό τους χόμπι είναι ο φραπές, αδιαφορούν για όσους ανθρώπους γύρω μας έχουν ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα (ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι, κλπ), διαδίδουν την κάθε ανοησία κάθε επιτηδείου που πουλά "αγιάσματα", βιταμίνες, ματζούνια και ουρλιάζουν παντού ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι είναι απλή γρίπη, ότι δεν θα κάνουν εμβόλιο διότι δεν θέλουν να τους ελέγξουν, και τώρα τελευταία, ότι, αν τα παιδιά τους φορέσουν μάσκα, θα πάθουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Το πρώτο ευρύτερο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι αυτοί οι συμπολίτες μας είναι αδύνατον να κατανοήσουν την διαφορά μεταξύ ελευθερίας και ασυδοσίας. 

Το δεύτερο, ότι βρίσκονται σε παντελή άρνηση και ανικανότητα να κατανοήσουν ο,τιδήποτε δεν τους εξηγήσει κάποιος που να τους μοιάζει: δηλαδή να είναι εντελώς αυθαίρετος, φιλοκατήγορος, και να εκστομίζει μονάχα εντυπωσιακές αναπόδεικτες βλακείες. 

Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι μπερδεύουν ακόμα περισσότερο μια ήδη μπερδεμένη κοινωνία σε αγωνία. 

Το τέταρτο προβλημα είναι ότι προσφέρουν έδαφος σε κάθε λαϊκιστή πολιτικό ή οποιονδήποτε εξωτερικό η εσωτερικό παράγοντα επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει μια χώρα, δηλαδή τα πραγματικά, και όχι φαντασιακά και οριζόμενα από την άγνοια τους "κέντρα συμφερόντων". 

Το συνολικότερο πρόβλημα είναι ότι ρέπουμε, με αλματώδη βήματα προς την οχλοκρατία, και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα του σήμερα μας. Μεγαλύτερο και από τον κορωνοϊό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου